Lions Mane Gummies – Joel Shannon, USA TODAY ve Associated Press

Lions Mane Gummies – Joel Shannon, USA TODAY ve Associated Press

Ontario hükümetine göre, gezginler Nijerya’dan döndükten sonra Kanada’da iki vaka keşfedildi.

Hollanda’daki yetkililer, Güney Afrika’dan uçakla geldikten sonra Kovid-19 testi pozitif çıkan 61 kişide omikron varyantının bulunup bulunmadığını görmek için çalışıyor. Guardian’ın haberine göre Çek Cumhuriyeti ayrıca, lions-yele-gummies-official.top Namibya’da vakit geçiren bir kişide şüpheli bir omikron vakası tespit etti.

Daha önce iş için Mozambik’e giden İtalyan adam, 11 Kasım’da Roma’ya ayak bastı ve Napoli yakınlarındaki evine döndü. Kendisi ve beş aile üyesinin testleri lions mane gummies site pozitif çıktı ve omikron varyantı Milano’daki Sacco hastanesi tarafından doğrulandı. İtalya Ulusal Sağlık Enstitüsü, adamın aşılandığını söyledi.

Dr. Eric Topol, USA TODAY’e ABD’de muhtemelen halihazırda keşfedilmemiş vakaların bulunduğunu söyledi; bu endişe, başkanlık tıbbi danışmanı Dr. Anthony Fauci tarafından Cumartesi günü NBC’ye yapılan bir röportajda da dile getirildi.

"Henüz tespit etmedik, ancak bu derecede bulaşıcılık gösteren bir virüsünüz varsa ve başka yerlerde zaten not lions mane gummies official ettikleri seyahatle ilgili vakalarınız varsa, buna benzer bir virüsünüz olduğunda neredeyse her zaman bu gerçekleşir. Fauci, "Her yere gidecek" dedi.

Fauci, Başkan Joe Biden’ın Güney Afrika ve bölgedeki diğer ülkelerden gelen seyahatleri kısıtlama kararını "ihtiyatlı" olarak nitelendirdi ve Amerikalılara paniğe kapılmamalarını, sağlık uzmanları omikron hakkında daha fazla şey öğrendikçe bu varyantı ciddiye almalarını söyledi.

Ayrıca aşı yapılması çağrısında bulundu ve takviye aşılarının, potansiyel olarak tehlikeli varyantlar da dahil olmak üzere virüsün önlenmesinde "çok çok önemli bir avantaj" sağladığını ekledi.

Bilim insanları omikron varyantıyla ilgili önemli soruların yanıtlarını bekliyor…

… Cevaplanmamış önemli sorular da dahil.

Brown Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu Dekanı Ashish K. Jha, bir Twitter yazışmasında bir varyantın potansiyel etkisini değerlendirmek için üç ölçüme dikkat çekti : Yeni varyant mevcut baskın varyanttan daha bulaşıcıysa ve varyant daha ciddi hastalığa neden oluyorsa. ve önceki enfeksiyonları veya aşıları daha az etkili hale getirip getirmeyeceği.

Tüm bu sorular büyük ölçüde cevapsız kalıyor, ancak Jha, varyantın aşıları işe yaramaz hale getirmesinin "çok düşük bir ihtimal" olduğunu söyledi.

Uzmanlar, mevcut aşıların omikron’a karşı daha az etkili olup olmadığını bilmenin haftalar sürebileceğini lions mane gummies söylüyor. Epidemiyolog Céline Gounder bu kararı vermenin yaklaşık iki hafta sürebileceğini tahmin ediyor.

Gounder , bir Twitter dizisinde bilim adamlarının omikron’un ne kadar bulaşıcı olduğu ve kuluçka süresi açısından delta ile nasıl karşılaştırılabileceğini henüz bilmediklerini söyledi.

Omicron yayıldıkça Güney Afrika’da neler oluyor?

İki hafta içinde Güney Afrika, düşük bulaşma oranlarından yeni vakalarda hızlı bir artışa geçti. Vakalardaki ani artış, ülkenin başkentlerinden biri olan Pretoria’daki üniversite öğrencileri arasında görülen bir grup enfeksiyonun yüzlere, ardından binlere ulaşması ve Güney Afrika’nın en büyük şehri Johannesburg’a yayılmasıyla gerçekleşti.

Güney Afrika sağlık yetkililerine göre bilim insanları, yeni varyantın muhtemelen yeni vakaların %90’ından sorumlu olduğunu söylüyor.

Varyant aynı zamanda genç Güney Afrikalılara da hızla bulaştı ve bu da COVID-19 hastalarının demografik profilindeki değişimi yansıtıyor.

Soweto Baragwanath Hastanesi yoğun bakım ünitesi başkanı Rudo Mathivha, çevrimiçi bir basın toplantısında, "20’li yaşlarındaki ve 30’lu yaşlarının biraz üzerindeki gençler, orta ila şiddetli hastalıkla geliyor, bazıları yoğun bakıma ihtiyaç duyuyor." dedi. Mathivha, bazılarının aşılandığını ancak çok azının tamamen lions mane gummies official aşılandığını söyledi.

Ülkedeki vaka sayıları Cuma günü teyit edilen 2.828 yeni vakayla nispeten düşük kalmasına rağmen Mathivha, omikron’un delta ile benzer bir etkiye sahip olacağı "en kötü senaryo" durumunda hastaneleri yoğun bakım yataklarını hazır bulundurmaya çağırdı.

Mathivha ayrıca aşıları da teşvik etti. Güney Afrikalı yetişkinlerin yaklaşık %40’ı şu anda aşılıdır ve genç yetişkinler arasında aşılama oranları daha düşüktür.

Omicron’un aşılar üzerindeki etkisi belirsiz ancak acil durum planları uygulamaya konuyor

Sağlık uzmanları, dünyanın omikron’un mevcut aşıların etkinliğini nasıl azaltabileceğine dair iyi verilere sahip olmasının muhtemelen haftalar alacağını söyledi, ancak Moderna şimdiden yeni varyantla mücadele için üç noktalı bir strateji duyurdu.

Moderna, omicron’a yanıt verme stratejisinin, varyantın mevcut aşılar için sorun lions mane gummies official yaratması durumunda, Kovid-19 aşılamasını artırmak için üç seçeneği içerdiğini söylüyor.

Şirketten Cuma günü yapılan açıklamaya göre üç seçenek var: Daha yüksek dozda bir güçlendirici, şu anda üzerinde çalışılan ve "omikron varyantında ortaya çıkan mutasyonlar gibi mutasyonları öngörmek" için tasarlanmış aşılar ve omikron’a özgü bir güçlendirici – ki bu zaten mevcut. işlerde.

Daha önce Biden’ın Beyaz Saray’da Kovid-19 müdahalesi konusunda kıdemli danışmanı olarak görev yapan Andy Slavitt, bir tweet’te hem Moderna hem de Pfizer-BioNTech’in yeni bir varyantla mücadele edecek bir aşının bazı düzenleyici ve lojistik zorluklarla birlikte yaklaşık 3 ay içinde geliştirilebileceğini tahmin ettiğini söyledi. takip etmek.

Slavitt, tweetinde "Aralık ayı başlarında başlarsak, yaza kadar dünyanın büyük bölümünde yeni aşılar mevcut olabilir&quot lions mane gummies official website; dedi.

Cuma günü çok sayıda medya kuruluşu, Pfizer-BioNTech’in yeni varyant üzerinde çalıştığını ve haftalar içinde veri beklediğini bildirdi. Raporlar, garanti edilmesi durumunda hedefe yönelik bir aşının 6 hafta içinde geliştirilip 100 gün içinde gönderilebileceğini söylüyor.

CNBC’ye göre Johnson & Johnson aynı zamanda omikron’a karşı mevcut aşısını da test ediyor.

Oxford Aşı Grubu direktörü Profesör Andrew Pollard, BBC Radyo’ya mevcut Kovid-19 aşılarının omikron varyantından kaynaklanan ciddi hastalıkları önlemede etkili olacağı konusunda ihtiyatlı bir iyimserlik içinde olduğunu söyledi ve omikrondaki mutasyonların diğer varyantlardaki mutasyonlarla benzer bölgelerde göründüğünü ekledi. .

Ekibi AstraZeneca aşılarını geliştiren Pollard, "Bu, diğer varyantlarda mevcut olan mutasyonlara rağmen, alfa, beta, gama ve deltadan geçerken aşıların ciddi hastalıkları önlemeye devam ettiğini gösteriyor" dedi. "En azından spekülatif bir bakış açısıyla, aşının ciddi hastalık için yeni bir varyanta karşı hala işe yarayacağı lions mane gummies official konusunda bir iyimserliğimiz var, ancak bunun doğrulanması için gerçekten birkaç hafta beklememiz gerekiyor."

– Joel Shannon, USA TODAY ve Associated Press

Omicron’un tanımlanmasıyla birlikte daha fazla seyahat kısıtlaması mı bekleniyor?

Tam da havayolları ve seyahat sektörünün geri kalanı için işler iyiye giderken, başka bir COVID-19 çeşidi ortaya çıktı. Omikron varyantına ilişkin ilk raporlar anında seyahat kısıtlamalarına yol açtı.

8 Kasım’da aralarında Güney Afrika’nın da bulunduğu onlarca uluslararası ülkeye pandemi boyunca uyguladığı seyahat yasağını kaldıran ABD, Pazartesi günü sekiz Afrika ülkesinden yabancı uyruklulara lions mane gummies official yönelik yasağı yeniden uygulayacak.

CDC, "çok yüksek" COVID-19 seviyeleri nedeniyle en yüksek seviye olan 4. seviye uyarı yayınladı; bu seviye, "seyahatten kaçının" tanımı taşıyor. COVİD-19 tavsiyeleri genel olarak CDC’ninkilerle paralel olan Dışişleri Bakanlığı da ülkeleri "seyahat etmeyin" anlamına gelen 4. seviyeye yükseltti.

“Tedbirli olacağız, Güney Afrika’ya ve bölgedeki diğer altı ülkeye seyahat olmadığından emin olacağız. Biden Cuma günü yaptığı açıklamada, geri dönebilecek Amerikan vatandaşları hariç" dedi.

Yeni kısıtlamalar ve omikron varyantının dünya çapında hızla yayılması durumunda önümüzdeki aylarda seyahat üzerindeki potansiyel etkisi hakkında gezginlerin bilmesi gerekenler hakkında daha fazla bilgi edinin.

– Dawn Gilbertson, BUGÜN ABD

Katkıda lions mane gummies Bulunan: Associated Press

Buffalo Bills’in güvenliği Damar Hamlin, Pazartesi Gecesi Futbolu sırasında Cincinnati Bengals’a karşı oynanan bir maçta görünüşte rutin bir müdahalenin ardından yere yığıldıktan sonra Salı günü öğleden sonra hastanede kritik durumda kaldı.

24 yaşındaki defans oyuncusunun tıbbi durumu, ilk çeyreğin bitimine sadece birkaç dakika kala, Paycor Stadyumu’nda Bengals’ın kanat oyuncusu Tee Higgins’i 13 yarda kazandıktan sonra ele aldığında meydana geldi. Bundan sonra yaşananlar rutin olmaktan çok uzaktı.

Oyuncular Hamlin’in etrafında toplandı. Sahaya ambulans getirildi. Yetkililer oyunu askıya aldı.

Bills Salı günü erken saatlerde Hamlin’in kalp krizi geçirdiğini duyurdu . NFL, USA TODAY’e, Hamlin’in kalp atışı normale dönmeden önce sahada bir AED’nin (otomatik harici defibrilatör) kullanıldığını doğruladı. Daha sonra, sakinleştirildiği ve hayata tutunduğu için daha fazla test ve tedavi için Cincinnati Üniversitesi Tıp Merkezi’ne transfer edildi.

Peki kalp krizi nedir ve Hamlin’in başına nasıl gelmiş olabilir?

Damar Hamlin haberi: Bills vs. Bengals maçında Hamlin’in çöküşü ve kalp durması hakkında bildiğimiz her şey

Görüş: ESPN’in Damar Hamlin’in durumuyla ilgili anında haber yapması doğru bir tonla yapıldı


Kalp durması nedir? Commotio cordis nedir?

Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi sisteminin bir parçası olan Spor Enstitüsü’ne göre, kalp aniden normal ritmini kaybedip kan pompalamayı bıraktığında ani kalp durması meydana gelir. Derhal acil önlemler alınmazsa ölüm veya ciddi sakatlık meydana gelebilir.

Genellikle kalıtsal olan ancak teşhis edilemeyen ve tespit edilemeyen kalp anormalliklerinden kaynaklanır.

Ayrıca göğse sert lions mane gummies site bir darbenin kalp krizini tetiklemesi de mümkündür. Connecticut Üniversitesi Korey Stringer Enstitüsü’ne göre "commotio cordis" olarak adlandırılan bu durum, göğse gelen ani bir künt darbenin neden olduğu aritmik bir olaydır ve çoğunlukla beyzbol, hokey diskleri ve lakros topları dahil olmak üzere mermilerle spor yapan sporcularda görülür.

Nashville’deki Vanderbilt Üniversitesi Travma, Yanık ve Acil Cerrahi Tıp Merkezi’nin tıbbi direktörüDr. Alex Jahangir Salı günü USA TODAY’a yaptığı açıklamada, kalp krizinin başka birçok şeyden de kaynaklanabileceğini söyledi.

Yaklaşık yirmi yıldır profesyonel sporcuları tedavi eden Jahangir, "Bazı kişilerde yeterli oksijen olmadığı için kalpteki bir kan damarı tıkanıyor. Bazı insanlar elektrik çarpıyor. Bazıları ise kalbinden lions mane gummies official website vuruluyor" dedi. kariyer.

"Kalbin düzenli atışında kalbe elektrik sinyali gönderen bir ateşleyici vardır" dedi. "Eğer bu durumda herhangi bir nedenle ani bir darbe alırsanız ve o ateşleyici ateşlenmezse veya kalbin düzenli ritmi kesintiye uğrarsa, her kalp hücresi koordinesiz bir şekilde fibrilasyon yapar."

Bu, bir kişinin artık normal bir kalp atışına sahip olmadığı zamandır.

Jahangir, "İyi olan şu ki, defibrilatörü kullandığınız anda, örneğin televizyonu kapatıp açtığınızda, kan akmaya lions mane gummies official başlıyor ve her şey normale dönüyor." dedi. "Bu davada da öyle yapmışlar gibi görünüyor (Hamlin için)."

Sporcularda kalp durması ne kadar nadir görülür?

Spor Enstitüsü’ne göre her 100.000 sporcudan yaklaşık 1 veya 2’si her yıl ani kalp krizi geçiriyor. Erkekler kadınlardan daha fazla risk altındadır ve Siyah sporcular beyaz sporculardan daha büyük risk altındadır.

Futbol ve basketbolda risk daha yüksektir.

Tahminler değişiklik gösteriyor ancak Mayo Clinic’e göre bazı raporlar, her yıl yaklaşık 50.000 genç atletten 1’i ile 80.000 genç atletten 1’inin ani kalp durması nedeniyle öldüğünü öne sürüyor.

Kalp durmasının uzun vadeli etkileri nelerdir?

New York Üniversitesi Grossman Tıp Fakültesi’ne göre kalp krizi geçiren çoğu insan hayatta kalmıyor, ancak yaşayanlar nörolojik sonuçlar ve fiziksel ve psikolojik sağlık durumlarında değişiklik riskiyle karşı karşıya.

NYU’ya göre kalp durmasının en yaygın nörolojik sonucu, nöron hasarı ve ölümle sonuçlanabilecek hipoksik-iskemik beyin hasarıdır. Resüsitasyon sonrası önemli sakatlık veya ölümün önde gelen nedeni olan yaralanma, kendisini tetikleyen faktör (oksijen eksikliği veya hipoksi) ve bunun hücreler üzerindeki etkisi ile adlandırılmıştır. Kalp yeniden başlatıldığında ortaya çıkar ve beyne geri dönen oksijen ile kalp durması sırasında beyinde üretilen oldukça reaktif metabolitlerin lions mane gummies official website etkileşiminin bir sonucudur.

Yaşayanlarda beyin hasarının yanı sıra bilinç bozukluğu, nörobilişsel bozukluklar ve yaşam kalitesinde değişiklik riski de vardır.

Hamlin’in oyuncak sürüşü hızlanıyor: Damar Hamlin tarafından oluşturulan GoFundMe çocuk oyuncak sürüşü, yaralanmanın ardından büyük artış yaşıyor


Contents