Анонимността може да преувеличи и изостри конфликтите…

Анонимността може да преувеличи и изостри конфликтите…

„Като лекар по семейна медицина, виждам това от първа ръка в историите на моите пациенти и преживяванията им.“

Проектите за становище на Върховния съд подлежат на промяна и са част от съвещателния процес на Върховния съд. Но анализаторите твърдят след устните аргументи миналата година, че изглежда вероятно висшият съд да отмени Роу. забележителното решение от 1973 г. Решение се очаква това лято.

Свържете се с Нада Хасанейн на nhassanein@usatoday.com или в Twitter @nhassanein_ .

„Имаме такива за лица, подаващи сигнали за нередности, и организации и това може да бъде наистина важно нещо за докладване на неетично или опасно поведение“, казва Джей Ван Бавел , доцент по психология и неврологични науки в Нюйоркския университет и съавтор на „Силата на Нас." „В тези случаи те наистина звучат така, сякаш са въоръжени по начин, който вероятно настройва гражданите един срещу друг за политически цели… Много е трудно да се види как това може да бъде полезно за обществото.“

Д-р Изабел Арайза , доцент по социология в Texas A&M Corpus Christi, каза, че линиите за бакшиши са започнали като начин да се гарантира поверителността на най-уязвимите – сега те са „въведени от силните, за да поддържат статуквото“.

„Тези съвети бяха свързани с признаването на уязвимостта на хората, които биха могли да докладват полезна информация, която може да бъде полезна за по-широката общност“, казва тя. „Начинът, по който линиите на върха се използват сега… това, което виждаме, всъщност не е това. Трябва да помислим кой е от полза? И кой е ощетен от това?“

Как и кого могат да наранят бръчките?

Ван Бавел казва, че тези скорошни примери могат да изглеждат така, сякаш „настройват гражданите един срещу друг“ на ниво общност.

Начинът, по който се прилагат, всъщност е „защита на силните“, казва Арайза.

Изстрелът също не е единствената последица. Когато учителите бъдат уволнени, особено за тривиални случаи, това може да има смразяващ ефект върху образователната среда, казва Ван Бавел.

„Това променя начина, по който хората мислят, реагират и се ангажират в класната стая. Истинската последица от това е… един или двама души биват наказани по виден начин и след това всички млъкват относно преподаването на расизъм в училище. Това създава автоцензура, което често е истинската цел."

Арайза казва, че тези системи могат да позволят „нараняването на уязвимите групи от населението“, независимо дали става въпрос за жени, които не могат да потърсят грижи за репродуктивното здраве, от които се нуждаят, или учители, които не са в състояние да проучат въпросите на учениците.

И точно както хулиганите и троловете могат да се крият зад дръжките на социалните медии, линиите със съвети по имейл могат да добавят слой анонимност, който може да направи комуникацията „много по-сурова“, обяснява Ван Бавел, което „може да позволи на проблемите да ескалират“.

„Анонимността може да преувеличи и изостри конфликтите… тя е някак безлична (и) не можете да разчетете емоциите и израженията на човека.“

„Това е като ходене по въже“: Критичните забрани на расовата теория добавят повече безпокойство към стресираните учители

Играе ли роля пандемията?

Въпреки че пандемията накара мнозина да се чувстват безсилни, Ван Бавел казва, че е трудно да се прецени дали линиите на съветите са начин да се помогне на хората да се чувстват контролирани.

„САЩ са в по-висока степен на поляризация, отколкото през последните 40 години“, казва той. "Разбирането на тези неща през тази призма означава, че някои от тях ще бъдат предназначени просто да направят живота нещастен и непоносим за хора, които не харесвате."

Други теми през последните няколко години около училищата също се поляризираха, включително кога да се върнем на училище, мандати за маски, ваксинации.

„Много от тези неща са вплетени в последните няколко години и политическия момент, който имаме“, казва той, а в някои случаи неразбрани модни думи се смесват в сместа. „Така или иначе никой не преподава критична расова теория в началните училища, това е много академична теория… Превърна се в нещо като заместител на преподаването на история (и) системен расизъм.

Ван Бавел също се чуди как ще се определят случаите. Например, какво ще стане, ако родител съобщи за учител за преподаване на критична расова теория, но това не е CRT, а вместо това историята на робството?

Пандемията също ни позволи да се мариноваме по теми, изведени на преден план в националния разговор като неравенството.

„Когато бяхме в домовете си, имахме време да помислим за тези неща“, казва Арайза, което накара хората да почувстват силна солидарност в своите вярвания, създавайки линия „ние срещу тях“ в пясъка.

„Когато имате тази линия за анонимни съвети, няма граници. Няма безопасно място“, казва тя.

Ван Бавел гледа на това така: Когато условията са подходящи, не е нужно много, за да предизвика горски пожар.

„Тези неща може да изглеждат като малко съвпадение, но вие го пускате върху суха среда, където то просто се запалва“, казва той, поради което контекстът, в който се появяват тези върхове, е толкова важен. „Всичко от носенето на маски до отварянето на училищата до проблемите на расовото неравенство е силно конфликтно, хиперполяризирано… Така че вие ​​просто наливате масло в огъня.“

Националният списък за хора, търсещи чернодробни трансплантации, скочи рязко по време на пандемията от коронавирус, като се изстреля с 50% повече от прогнозираното преди COVID-19 да засегне страната.

Проучване, публикувано във вторник от изследователи от Мичиганския университет – публикувано в JAMA Network Open – разкрива положителна връзка между увеличаването на броя на хората в списъка на чакащите за черен дроб и увеличаването на продажбите на дребно на алкохол по време на пандемията.

Хората, търсещи чернодробна трансплантация, изпитват алкохолен хепатит – когато черният дроб спира да преработва алкохола и вместо това създава токсични химикали, които предизвикват възпаление и убиват здравите чернодробни клетки, необходими за оцеляването.

В новото проучване изследователите сравняват точния брой нови хора, включени в списъка за трансплантация на органи в САЩ от март 2020 г. до януари 2021 г., с прогнозираните числа, базирани на данни отпреди пандемията. След това изследователите съпоставиха националните месечни записи за продажби на алкохол на дребно между януари 2016 г. и 2021 г.

Близо 1 от 5 съобщават за „тежко пиене“: американците използват алкохол, за да се справят с пандемичния стрес

„Въпреки че не можем да потвърдим причинно-следствената връзка, това непропорционално увеличение във връзка с нарастващите продажби на алкохол може да показва връзка с известни увеличения на злоупотребата с алкохол по време на COVID-19“, пишат изследователите, „това проучване предоставя доказателства за тревожно увеличение на (алкохолен хепатит) свързано с нарастващата злоупотреба с алкохол по време на COVID-19 и подчертава необходимостта от интервенции на общественото здраве около прекомерната консумация на алкохол."

Алкохолният хепатит е състояние, което често се развива след години на тежко пиене; но може да се развие и след кратък период на излишък. Учените не са ясни защо състоянието се развива при определени хора.

Проучването е в съответствие с предишни проучвания за пандемия, включително едно проучване, което съобщава, че почти 1 на 5 американци се обръщат към „тежко пиене“, за да се справят едва през април. Проучване на Rand Corp. миналата есен установи, че честотата на консумация на алкохол в САЩ се е повишила с 14% в сравнение с преди пандемията. Жените, по-специално, са увеличили дните с тежко пиене с 41%, според проучването.

https://bulgaria.gluconol-website.com/

Проучване, публикувано в понеделник от Службата за злоупотреба с вещества и психично здраве, откри различни резултати – възрастни американци твърдят, че са консумирали приблизително същото количество алкохол по време на пандемията, поне през четвъртото тримесечие на 2020 г.

Принос: Грейс Хаук.

Лекарството за Алцхаймер кренезумаб не забави или предотврати когнитивния спад в дългосрочно проучване на колумбийски семейства, които носят генетична мутация, която ги излага на почти определен риск да развият ограбваща ума болест.

Проучването на 252 души тества дали антитялото на фармацевтичния гигант Roche Crenezumab може да забави или спре заболяването, ако участниците приемат лекарството, преди да се появят проблеми с паметта или мисленето. Лекарството не демонстрира значителна полза при тестове, измерващи когнитивните способности или функцията на паметта сред участниците в проучването, каза Roche в четвъртък в съобщение за новини.

Широко очакваното проучване започна да включва пациенти през 2013 г., за да провери идеята, че болестта на Алцхаймер може да бъде предотвратена или забавена, ако иначе здрави хора са приемали лекарства години преди да развият проблеми. Рош се обедини с изследователи от базирания във Финикс Институт за болестта на Алцхаймер Банер и Университета на Антиокия в Колумбия, които идентифицираха разширени семейства с рядка генетична мутация, която доведе до болестта на Алцхаймер рано, обикновено когато бяха в средата на 40-те.

Участниците в проучването, които са наследили генетичния тригер, известен като мутацията на Paisa, са разпределени на случаен принцип или да получат лекарството, или плацебо. Друга плацебо група включва хора без мутация. Никой от участниците не е знаел своя генетичен статус, когато е получавал лекарството или плацебото.

Кренезумаб е част от клас лекарства с антитела, предназначени да противодействат на натрупването на амилоид бета протеин в мозъците на пациенти с Алцхаймер. Амилоидът е един от маркерите на Алцхаймер и изследователите теоретизират, че ако лекарството може да изчисти амилоида от хората, преди да развият симптоми, то може да забави или спре заболяването.

Институтът за Алцхаймер на Рош и Банер каза, че са наблюдавани малки разлики в полза на лекарството пред плацебо, но не са достигнали нивото на статистически значими. Roche ще публикува първоначалните данни от изпитването на 2 август на Международната конференция на Асоциацията на Алцхаймер в Сан Диего.

„Разочаровани сме, че кренезумаб не показа значителна клинична полза“, каза Ерик Рейман, изпълнителен директор в Института за болестта на Банер Алцхаймер и ръководител на изследването, по време на разговор с репортери. „Сърцата ни са към семействата в Колумбия и към всички останали, които биха се възползвали от ефективна терапия за превенция на Алцхаймер възможно най-скоро."

Пиер Тарио от Института за Алцхаймер Банер каза, че важен анализ трябва да бъде завършен. Участниците са получавали по-високи дози с напредването на проучването, така че изследователите искат да знаят дали нарастващите дози са имали значение. Изследователите трябва да анализират биологичните промени в мозъчните сканирания и течността, която заобикаля гръбначния стълб и мозъка.

„Това в никакъв случай не е краят на историята“, каза Тарио за първоначалните открития.

Още: Пациентите на Алцхаймер са „опустошени“ от ограниченията на Medicare за лекарства, критиците казват, че се нуждае от повече тестове

Стивън Салоуей, професор по неврология и психиатрия в университета Браун, каза, че резултатите са разочароващи.

„Не искам да изхвърля бебето заедно с водата за баня, защото едно лекарство с една конкретна цел е неефективно“, каза Салоуей, който ръководи програма за памет и стареене в болница Бътлър в Провидънс, Роуд Айлънд.

Салоуей каза, че изследователите на Алцхаймер чакат резултати от по-големи проучвания, оценяващи други лекарства, насочени към амилоид. Biogen и Eisai очакват тази година да докладват резултатите от голямо проучване на лекарството леканемаб. Eli Lilly произвежда лекарство за Алцхаймер, наречено донанемаб, и очаква резултати в късен етап през следващата година. Администрацията по храните и лекарствата одобри Biogen’sAduhelm миналата година, след като две клинични изпитвания дадоха смесени резултати.

„Мисля, че има смисъл да се провеждат проучвания за превенция с лекарства за понижаване на амилоида“, каза Салоуей.

Рандал Бейтман, професор по неврология във Вашингтонския университет, каза, че изследователите на Алцхаймер се интересуват от резултатите от колумбийското проучване, тъй като лекарството е било приложено преди да се появят проблеми с паметта и мисленето.

Когато данните бъдат публикувани, изследователите ще искат да знаят дали има някакъв сигнал, че лекарството е повлияло на участниците в проучването и дали е повлияло на амилоидни маркери като плаки, които се натрупват в мозъка или тау, друг протеин, открит при пациенти с Алцхаймер.

„Въпросът наистина е дали ще бъде по-ефективно, ако отидем по-рано?“ каза Бейтман. „Мисля, че има биологични причини да вярваме, че ще стане, но към днешна дата нямаме никакви доказателства за това.“

Екипът на Bateman ръководи международно проучване, което оценява solanezumab на Eli Lilly и gantenerumab на Roche при хора, носещи мутация, която гарантира ранна поява на болестта на Алцхаймер. Първоначалните резултати, публикувани през 2020 г., показват, че нито едно от двете лекарства не забавя когнитивния спад, който беше измерен чрез различни тестове за памет и мислене.

Contents